Sidor

onsdag 13 juni 2012

Test av nya lodet

Idag åkte jag och Andreas att för att fiska en runda, och det var även dags att testa mitt HDS-5 som jag köpte i vintras, men inte monterat för ännu.

En stor del av anledningen till att lodet inte fått komma till användning förrän nu är att jag inte kommit på något bra sätt att ha givaren både till vertikal och transportkörning.

Men till slut slog det mig att jag kunde skruva sönder min gamla oduglia elmotor och ta det fästet som vertikalfäste. Verkar fungera riktigt bra och sitter som berget.

 Underbart att åka runt med färglod, samt gps i samma enhet. Oerhört smidigt! Tyvärr höll sig den mesta fisken borta. Andreas lyckades lura några abborrar.

Att vertikala gösen gick inget vidare, svårt när vinden vill drifta iväg båten, men med lite övning så kommer det nog. En skön dag på sjön ändå, nu väntar 8 dagars jobb.

måndag 4 juni 2012

Två lyckade fiskerturer

I fredags så var jag och fiskade regnbåge i ett put & take-vatten. En lyckad dag med mycket fisk. Totalt fick jag 10 st regnbågar, och de flesta tog på metad räka.
Grillad regnbåge med potatissallad och kall örtsås
I början av förra veckan så var jag och Andreas och fiskade efter abborre på dropshot, gick också väldigt bra. Blev ganska många runt halvkilot, tyvärr inte större än så, men kul när det nappar hela tiden.