Sidor

söndag 26 september 2010

Söndagstur med Erik

Idag gav jag och Erik oss ut på en söndagstur, vädret kändes bra, mulet, men vinden var tyvärr nordost. Vattennivån var ganska hög.  Tyvärr var inte gäddan på hugget idag. Vi hade en del efterföljare och hugg inne i små näckrosvikar med lä. Jag lyckades kroka en men som släppte halvvägs. Tillslut lyckades jag jerka upp en liten gädda under kilot, lite tröst att i alla fall få fisk. Annars en trevlig dag, med trevligt sällskap!

fredag 24 september 2010

Blekingetur med Renz

Igår fick jag möjligheten att följa med Fredrik Renz till Blekinge för lite gäddfiske! Trots att jag bor så när har jag aldrig fiskat där. Kändes som om vädret skulle bli perfekt, växlande molnighet och 4-5 m/s sydlig vind. Temperaturen i vatten var 12-13 °C. Det bliv inga direkta moln utan en konstig dis hela dagen. Tyvärr uteblev vinden till en början och först runt lunch så blev det lite mer vind. Innan dess var vattnet helt klart och gäddorna ville inte hugga. Renz fick en tidig 2,5 kg gädda tidigt på morgonen vid 8-tiden.

Efter detta följde några timmar utan fisk, vi hade några hugg och efterföljare, men ingen fisk. Men vid 11-tiden hände det! I alla fall för mig. Vi lägger oss nära en del stenar, och jag sätter på buster skitmört och kastar ut, drar ett ryck, och smack! En gädda sitter där, vägde ca 2,5 kg, vi ankrar fast och jag kastar igen, ett ryck med bustern och smack, en gädda till, en riktig sluskgädda som Renz sa. Den vägde 2,7 och hade en stor böld på sidan vid gällocket stor som en knytnäve minst. Den avlivades och gavs till skarven, jag tog till och med på mig plasthandskar för jag ville inte ta i skiten.

Vi hade lite fler hugg, men dröjde innan det blev gädda i båten igen. Vi kom in i en liten vik där jag får ett tungt hugg, men tappar efter ett tag. sen Får Renz två ganska snabba, en på ca 2,5 kg som var standardstorleken igår, och en 1 kg gädda.

Dagen slutar med 5-2 till Renz fördel, men jag fick i alla fall största och med bedriften två kast, två jerks, två gäddor. I övrigt så innehöll dagen en skrikande rulle från mig, och flertalet härliga skatbo! Vill ni läsa om turen från Fredriks perspektiv så ska ni kika in här:  http://fiske.gol-dahlgren.com/

söndag 12 september 2010

Gäddfiske i Helge Å

Idag åkte jag ock Erik ut på en tur. Idag ville vi ha gädda! Vi utgick från Torsebro och började inne i Gummastorpasjön, jag jerkade lite och hade två hugg som jag som jag missade på grund av att koncentrationen inte var på fisket just då, typiskt! Efter ett tag gav vi upp, då det kändes alldeles för grunt inne i sjön och gav oss ut för att glindra i ån. Det var länge dött tills Erik fick en gädda på 2,2 kg. Gick på en orange wobbler på ca 4m djup mitt i ån. Ingen bjässe med i alla fall en gädda, när vi nästan hade gett upp. Dock blev det allt för idag tyvärr.


tisdag 7 september 2010

Septemberkarp

Idag åkte jag och Ola för att fiska lite karp, andra gången jag är med, och kan ju inte så mycket om det, dock spännande! Vädret skulle vara växlande molnighet och sol, dock var det väldigt molnigt och blåsigt, fick en del regn mitt på dagen också, men på eftermiddagen klarnade det upp och blev en härlig dag! Resultatet blev väl också ganska bra, för Ola i alla fall. Han drillade upp två karpar, en Koikarp på 3 kg, som vi först trodde var en guldkarp och en spegelkarp på 4,6 kg. Men jag blev tomhänt. Skönt att komma ut trots att vädret inte var kanon till en början, och några sliz(korv med bacon & ost) i tunnbröd satt fint mitt på dagen.