Sidor

lördag 26 maj 2012

Det har blivit några fisketurer på senaste tiden, dock utan bättre resultat. Var ute en sväng lollo, men motorn vägrade att starta, så vi gled in i vassen och satt och snackade några timmar i solen istället :)

Sen förra helgen så var jag och Erik och Pernillas ute en sväng, samt Pernillas vän magda. Blev mycket grill och snack, och lite svårfiskat med två kvinnor i båten ;) Men vi fick till slut två gäddor, Erik den största på ca 4,7 kg.
Efter detta, så var jag och robban ute på lite tänkt gösfiske onsdags. Men den blev tyvärr ingen hit. Gösarna ville inte veta av våra jiggar, och trollingvobblers lät de också bli. En underbar dag trots allt, och robban fick en lite borre som tröst.

torsdag 10 maj 2012

En trevlig fiskedag

Idag fick jag följa med Magnus och robban från Team Kannibal ut på gäddfiske. Oerhört trevliga grabbar. Jag anslöt efter middag och de hade haft en segt förmiddag med två fiskar upp.

Fisket fortsatte att vara segt, väldigt segt. En och annan snipa ville smaka robban och Magnus drag, men mina lät det bli. Vid ett tillfälle sa robban. "Albin kommer säkert få den största fisken" Ja, och så lyckades det faktiskt bli.

På min Westin Jätte papegoj så lyckades jag kroka en stabil dam på 8,7 kg. Ett försiktigt hugg och trodde inte det var större än 4-5 kg förrän den närmade sig båten, då blev det lite nervöst. Det var en kort och grov gädda, men tyvärr så hade den en böld under hakan. Måttband hade vi inte med oss, men stjärtfenan stack utanför mattan ett par centimeter, så den var ca 107 cm. Årets första handfångade gädda i år, så det var på tiden. Detta blev min enda fisk för dagen, men jag är nöjd. Väldigt kul med nya bekantskaper och en trevlig dag på sjön!