Sidor

måndag 23 augusti 2010

Karpfiske

I söndagskväll åkte jag ut med Ola och Håkan för att meta lite karp. Det var en skön med väldigt fuktig kväll och allt blev blött. Jag var lite sen efter att ha spelat fotboll och precis när jag kommer fram till dammen så har Håkan just fått en spegelkarp. Kul för Håkan som bara kom dit och slängde i, värre för Ola som mäskat runt hans och mitt spö, men man ska ju ha tur med. Synd att jag missade drillningen. Karpen vägde in på 5,25 kg. Tyvärr blev det inget mer den kvällen men skönt att komma ut och snacka lite.

tisdag 10 augusti 2010

Premiärfiske med nya motorn

Idag var jag och Torbjörn ute på en liten fiskerunda mitt på dagen. Har köpt en ny Tohatsu 4 hk till båten och den gick fint! Kanske inte den bästa finishen och känns inte som en värsting, men funkar helt klart till ändamålet. Nämligen att föra båten framåt i lagom fart för att glindra och dessutom kunna transportera sig lite snabbare, vilket inte elmotorn klarat.   Fiskelyckan var inte på topp idag heller, men vackert väder fick vi, och det är i alla fall skönt. Jag fick en liten abborre på jigg, min första jigg-abborre faktiskt. Och Torbjörn lyckades få upp 4-5 abborrar.

onsdag 4 augusti 2010

En vacker dag i Helge å

Igår var jag (Albin) och Erik ute i Helge å, underbart vacker! Lugnt och stilla, växlande molnighet ca 22 grader i luften kanske 18 grader i vattnet. Vattenståndet höll normalnivå, vilket var skönt. Idag ville vi ha lite sommar-gädda och gärna fina abborrar, men blev inte så mycket av den varan. Vi glindrade mycket uppåt i ån och stannade och kastade där vi tycket det skulle kunna finnas fisk. Jag lyckades kroka en liten gädda på 3 hg med mitt UL-spö, när gäddan kom intill båten hoppade den upp i luften och bet av linan då jag inte hade någon tafs på min abborre-wobbler. En stund efter besvikelsen över att framför allt blivit av med min wobbler, så rör sig Eriks spö, då hade gäddan lyckats fastna med men wobblern i hans lina och vi fick upp både wobblern och gäddan, kul! Sedan fick jag och Erik en varsin liten abborre, mer än så blev det inte, men en underbar dag och kväll, då gör det inte så mycket att man inte får stor fisk.


tisdag 3 augusti 2010

Fiske i Finjasjön

Idag begav jag (Albin) och Erik oss ut på Finjasjön med Eriks båt. Växlande molnighet och ganska kvav och fuktig värme som höll 20-26 grader i luften och vattnet var väl ca 18-20 grader varmt. Tyvärr var det mycket alger i sjön, och det verkar som att fisken mår riktigt illa av det. Massor med små-gösar eller om det är gärs,  flöt omkring och vi såg flera gäddor ligga döda och flyta. Fiskelyckan var inte på topp, av förståeliga skäl, då förutsättningarna kanske inte var dem bästa, men skönt att komma ut på sjön och känna friheten. Jag fick min första gös, kan vara den minsta någonsin, en död liten rackare som fastnade i wobblern. Sen fick jag och Erik en varsin liten abborre på spinn, mer blev det inte denna dag.