Sidor

tisdag 28 december 2010

Ensampass

Idag var jag ute på egen hand, då alla fiskekamrater hade förhinder. Glömde så klart kameran hemma med, så inga bilder på sniporna jag tog. Blev fyra mindre gäddor i 1,5-2 kgs storlek. Idag testade jag min nya pulka för första gången, och det fungerade bra. Känns stabil och få plats med allt jag behöver utan problem, kunde fått vara lite längre dock. Bjuder på en dålig mobilbild på pulkan.

tisdag 21 december 2010

Julgädda

Idag var jag Ola och Tobbe ute på ett härligt ismetepass! Efter att ha lastat pulkorna så var vi framme vid sjön ca halv åtta.  Klart och fint väder, svag nordlig vind och -8 till -15 grader, blev kallare ju längre dagen gick. Som tur var hade vi lastat en pulka med ved, vilket var en nödvändighet en dag som denna.

Första hugget kommer för mig strax innan nio, och jag kunde landa en typisk 2 kg gädda. Tanken blev genast att " Yes! Nu släpper det!" Men så var inte fallet tyvärr. Men vi höll god min, njöt av vädret, god mat och gemenskap, och över att äntligen få komma ut på isen tillsammans! Jag fick ett hugg till och kunde landa en gädda på 1 kg. Ola fick till slut något fäll, men lyckades inte kroka, och bommade två stycken. Tobbe hävdade att gäddorna i sjön är rasister. :) Och hans slutsats kunde vidarebehållas när Ola jag  missat en varsin minigädda till. Till slut så börjar det pingla i min vippa, men den löser aldrig ut, jag närmar mig hålet och vippar vajar till när jag är 10m från hålet. Gäddan tar inte mycket lina, och jag gör till slut mothugg och får upp en gädda på 3 kg, som tyvärr sitter svårt krokad nere i svalget, som vi ta hem som julgädda. Lite synd för en fin gädda med bra kondition. Märkligt att den lyckades svälja hela så snabbt. Ola och Tobbe började bli lite bittra över en överlägsen ledning åt min fördel med 3-0-0. Framåt 15-tiden blev det dags att plocka ihop, och Tobbe tog hand om ett av Olas spön och kunde landa en liten gädda på ca 1,5 kg. Så Tobbe blev inte lottlös och Ola blev inte mindre bitter. Tyvärr inte jättemycket fångster, men inget bompass, en härlig men kall dag på isen!

Soluppgång
Ola och tobbe i vindskyddet



tisdag 7 december 2010

Ismetepremiär

Äntligen så ligger isarna och jag som inför säsongen investerat i ismetespö kunde göra mitt första ismetepass! Jag fick äran att följa med Anton och hans vän Mattias till en skogssjö i de djupa småländska skogarna. Jag anlände vid 8-tiden och mina ismetegudier hade förberett hålen till mig så det vara bara att rigga spöna. En perfekt dag, som nästan var helt vindstilla och -1 grad, lite mycket snö bara. Första hugget kom vid 9-tiden på Mattias spö, alltid spännande, särskilt första! Första fisken visade sig vara dagens största, prick 7 kg! Härlig start! Kort därefter blev det en fällning på Anton spö och han kunde landa en 2 kg gädda. Där efter följde lite frukost och tips till mig med allt vad gäller tafsar, riggar och annan utrustning som förenklar ismetet. Men nästa fällning kom på mitt spö! Det blev en gädda strax under 2 kg. Kul! Första ismetegäddan! Sedan flöt dagen på, min största blev på ca 3,5 kg och tyvärr tappade jag en lite större på grund av dåligt mothugg antagligen, men man lär ju sig av misstagen som tur är.

Oerhört kul med isfiske, och en trevlig dag! Vi landade totalt ca 15 gäddor, hade väl 20 kontakter ungefär. Jag fick 4 st, Anton 3 st och Mattias 7-8 st, han fick ju även dagens största! Tackar för en härlig dag!