Sidor

onsdag 2 februari 2011

Kyndelsmäss-gädda

Morgonen började väl sådär. När jag vaknade så kunde jag höra att det blåste ordentligt ute, hmm tänkte jag, det skulle ju bara blåsa 4 m/s. Men det var snarare 10 m/s. Väl framme på isen så låg det en del vatten på och det var nästan vågor i vattnet. När jag kom fram till min tilltänkta fiskeplats så visade det sig att det var för grunt, ca 10 cm vatten när jag kommit genom isen. Så jag vandrade vidare, med en mäktig havsörn seglande över mig! Dock så tappade jag kameran i vattnet på isen när jag skulle ta bild på örnen så därför fick dagens bilder bli med mobilen.

Försökte hitta lä till mitt läger, men vinden blåste genom den lilla vass som gick att hitta. När jag höll på att sätta i mitt tredje spö så blåste första spöet omkull, och jag blev lite missmodigt och var nära på att packa ihop och bege mig hemåt. Men jag satte mig i alla fall ett tag och tog en macka, och efter ett tag så kom det lite napp. Landade ganska snabbt tre små snipor under kilot. Fick sedan en på ca 2 kg.

Efter att jag suttit och stirrat ner i marken ett tag så ser jag att en vippa löst, har antagligen inte hört den i och med blåsten. Går fram och det står still, men den del lina verkar har gått ut. Tar av klämmorna och ge efter lite lina och gör mothugg, aah skönt lite tunggung, känns som en fin fisk, i alla fall större än 2 kg tänker jag. Upp kommer en kort och tjock gurka på 5,1 kg, 87 cm.

Blev till gädda på ca 2 kg när jag plockade ihop, och de 4-5 timmarna på isen gav 7 landade gäddor. Mina nya polykarbonat-vippor funkade bra, till och med sniporna orkade lösa ut dem.

5,1 kg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar