Sidor

fredag 25 februari 2011

Mål med fisket 2011

Eftersom jag fått ställa in lite fiske pga. superförkylning så tänkte jag passa på att presentera mina mål med 2011.

Ta en eller flera 100-klubbare
-Känns som jag borde klara

Gädda 10 kg +, gärna nytt personbästa
-Nuvarande pb 10,2 kg. Blir svårt, men måste sikta mot det

Fånga min livs första Gös
-Spontant så känner jag, "hur?". Men har en del vänner som bör kunna lära mig och visa knepen, så 2011 bör jag få min första gös

Nytt personbästa på Abborre
- Nuvarande pb 850 g. Eftersom jag sällan fiskar riktat fiske efter Abborre, så kan det bli svårt, men ja målet måste jag ju ha!

Fånga min livs första Karp
-Här gäller samma sak som hos Gösen, har vänner som vet hur man gör, så med deras hjälp bör jag kunna fånga min första Karp

Jag kommer fiska mer än någonsin 2011 hoppas jag. 2010 var ju det året jag började fiska igen efter många års uppehåll. Jag testade jerkbait för första gången och blev helt fast! Det känns som en 100-klubbare blir det lättaste, men vad vet jag, blir kanske svårare än vad jag tror, har fått många gäddor på 96,97 och 98 cm, blir kanske att jag får stå och nöta med de storlekarna. Blir helt klart ett spännande år, med nya fiskesätt, nya kontakter och härliga upplevelser! Jag kommer lära mig massor som fisket i alla former, kul! Under året kommer jag nog helt klart lägga mest tid på gäddan, så ser det ut just nu i alla fall, får se vad som sker under året, jag är ju under utveckling och upplärning.

Till sist tänkte jag passa på att presentera min statistik hittills i år, och tänkte visa och uppdatera den fortlöpande.

2011
Totalt antal gäddfisketurer i år : 10
Från is: 10
Öppet vatten: 0
Övriga fisketurer:0
Antal gäddor: 30
Årsbästa (Gädda): 6,5 kg
Ismete PB (Gädda): 6,5 kg 110124
Jerk PB (Gädda): 10,2 kg 100504
Mete PB (Gädda): -
1-3 kg: 25
3-5 kg: 2
5-7 kg: 2
7-9 kg: -
10+ kg: -
100-klubbare:
Längsta fisk: 97 cm

Januari: 18 gäddor, 7 fisketurer
Februari: 12 gäddor, 3 fisketurer

fredag 18 februari 2011

Gäddmobilen

Har gått en tid sen jag var ute sist, ca två veckor sedan.  Men först så töade det ordentligt och på senaste tiden har blåst storm här. Men idag så kändes väderlaget lite bättre och jag var ledig. Blåste inte 12 m/s utan ca 6 m/s som är lite mer humant. All snör är borta så det är i princip barmark, lite flingor på sina håll, men inget att dra pulka på. Så till turen idag fick jag leta fram familjens gamla barnvagn som jag låg i när jag var i min begynnelse. Och jag gjorde mig helt enkelt en gäddmobil, som gjorde vad den skulle. Lite skumpigt här och där, men jag kom fram. Isen har blivit till mer kärnis och inte lika tjock, ca 15 cm.



Ganska snabbt landade jag en liten gädda på ca 1,5 kg. Efter att ha suttit ett tag så blev det dags för lite frukost, men det tyckte inte gäddan som hugg två spö bort. När jag kommer fram till spöt, så  är linan slak och jag misstänkte att fisken spottat mörten.  Men efter att ha väntat i två sekunder som började linan spruta ut, och tog långt tid innan fisken stannade, adrenalinet han börja pumpa och ett mothugg kom! Blev en trevlig fight  då fisken tagit en del lina, upp kom en kort och tjock gädda på 3,8 kg. Riktigt pigg och fin fisk! Mer blev det inte denna dag  som innehöll en del starka vindbyar och små snöflingor.

onsdag 2 februari 2011

Kyndelsmäss-gädda

Morgonen började väl sådär. När jag vaknade så kunde jag höra att det blåste ordentligt ute, hmm tänkte jag, det skulle ju bara blåsa 4 m/s. Men det var snarare 10 m/s. Väl framme på isen så låg det en del vatten på och det var nästan vågor i vattnet. När jag kom fram till min tilltänkta fiskeplats så visade det sig att det var för grunt, ca 10 cm vatten när jag kommit genom isen. Så jag vandrade vidare, med en mäktig havsörn seglande över mig! Dock så tappade jag kameran i vattnet på isen när jag skulle ta bild på örnen så därför fick dagens bilder bli med mobilen.

Försökte hitta lä till mitt läger, men vinden blåste genom den lilla vass som gick att hitta. När jag höll på att sätta i mitt tredje spö så blåste första spöet omkull, och jag blev lite missmodigt och var nära på att packa ihop och bege mig hemåt. Men jag satte mig i alla fall ett tag och tog en macka, och efter ett tag så kom det lite napp. Landade ganska snabbt tre små snipor under kilot. Fick sedan en på ca 2 kg.

Efter att jag suttit och stirrat ner i marken ett tag så ser jag att en vippa löst, har antagligen inte hört den i och med blåsten. Går fram och det står still, men den del lina verkar har gått ut. Tar av klämmorna och ge efter lite lina och gör mothugg, aah skönt lite tunggung, känns som en fin fisk, i alla fall större än 2 kg tänker jag. Upp kommer en kort och tjock gurka på 5,1 kg, 87 cm.

Blev till gädda på ca 2 kg när jag plockade ihop, och de 4-5 timmarna på isen gav 7 landade gäddor. Mina nya polykarbonat-vippor funkade bra, till och med sniporna orkade lösa ut dem.

5,1 kg