Sidor

torsdag 31 mars 2011

Första gäddan på öppet vatten

Idag var jag och Johannes ute för att ta lite förleksgädda. Tyvärr regnade det en hel del, man kan säga att det småregnade hela tiden. Blåste tyvärr ostlig vind, så vi skyller på det, för fisket var inte så bra som vi hoppats på direkt.

Jag lyckades lura en gädda  efter ca 30 min fiske, som vägde ca 3 kg. Den slukade i sig min nya plast McTail av modell finmört. Vi trodde att det skulle släppa, men icke. Efter en stund lyckas jag lura en liten minigädda att hugga på min Jaraal Healer. Vi testade allt möjligt, men det var kallt, ca 4 grader i luften, och vattnet höll 3-4 grader. Mot slutet lyckades Johannes få en liten minigädda, och det var allt vi lyckades få upp idag. Vi såg en del vak och skrämde några fiskar.


Dagens första och största

Väldigt nöjd med rulle, lina och spö :)

fredag 18 mars 2011

"Öppet" vatten

Idag gav jag och Trobäck oss ut för att köra lite på öppet vatten i Hammarsjön. Kändes bra till en början mulet och disigt, svag vind, men ganska kallt. Tyvärr visade sig att sjön var öppen överallt förutom i vikarna vi vill fiska i. Vi blev därför inte kvar särskilt länge utan kände att vattnet var kallt, vi var kalla och fisken vill inte hugga. Dock riktigt skönt att slänga väg lite beten i vattnet och testa säsongens nya inköp, bl.a nya McTail i plast, som nog kommer bli het när fisken börjar röra på sig lite.


Skulle haft isbrytare alt. svävare



Isberg!?

onsdag 16 mars 2011

Grattis Johannes

Vill passa på att gratulera Johannes som här om dagen lyckades locka upp en fin 10+ ovanför isen!

10,4 kg 112cm

tisdag 15 mars 2011

Isfiskesäsongen börjar gå mot sitt slut

Har varit ute på två fisketurer som jag inte skrivit om ännu. I fredags var jag och Johannes ute i stormen och resultatet blev därefter. Jag lyckades visserligen fånga två gäddor på 10 sek. Först fick jag fäll och kunde landa en liten  gädda på 1 kg, slängde i mörten igen, då den klarat sig, och det hugger direkt, han inte ställa in höjden på betet. Suck tänkte jag, nu är det samma lilla fisk som tog direkt igen, men det var minsann en drygt 2 kgs gädda som kom direkt efter.  Vi fick tre gäddor i fredags, som innehöll 15 m/s, regn, hagel, snö och sol.

Igår var jag Johannes och Anton ute för att leta efter storgäddan, riktigt farlig och vansklig stavis. Fisket började bra, Anton tog den första som vägde 5,8 kg och 100 cm, en smal rackare. Under tiden han krokar av den så får jag hugg på ett spö lite längre ut och tar en gädda på knappt 4 kg. Vi fick lite smågäddor och hugg med stulna mörtar, dock så ville gäddan på 5,8 kg komma upp flera gånger, Anton  fick den igen, och sen fick Johannes den en gång med, den gäddan var inte riktigt frisk.

Nu kan den lömska isen få försvinna snabbt, för nu är våren välkommen med sitt öppna vatten!

tisdag 8 mars 2011

Ny brygga och tunn is

Idag var jag och Trobäck ute på en liten förmiddagstur, testade en annan sjö, men var riktigt vansklig tunn is, 3-6 cm ungefär, så när solen kom upp och värmde på så sjöng och knakade det rejält! Första gången för säsongen som jag varit skraj när jag fiskat. Blev två gäddor, största på knappt 3 kg. Sen missade vi några med. Någon som känns bra är ju att denna plats kommer innebära öppet vatten snabbt och det ser jag fram emot!

Härom dagen byggde jag och Erik upp bryggan på nytt i hemmavattnet, känns bra att få det gjort medan isen låg så den är redo när isen släpper :)

lördag 5 mars 2011

Gäddhäng

Idag följde Trobäck med mig ut på isen, hans fösta ismetestur. Vi hade mina sju spön med oss och bestämde oss för att köra vartannat hugg. Ganska snabbt började det hugga, i första hålet kunde vi landa en liten 3 kg fisk. Gäddorna var tokiga idag, när jag precis hade riggat hål 4 så högg en gädda direkt 5 sek efter att jag hade sänkt ner mörten. och vid flera tillfällen kom det nya gäddor och högg på de nya mörtarna som kom ner i hålet.

Strax innan 10 så är det Trobäcks tur att ta spöt. Och medan han drillar sin fisk så fäller det på ett annat spö som jag tar han om.  Trobäck landade en gädda på 3,5. Jag känner att min fisk är fin och ber honom komma till undsättning med C&R-prylarna. Men han väljer att slänga i ny mört först och får då hugg direkt igen! Har hinner landa en fisk på 4 kg innan han kommer till mig. Och jag får upp en riktigt fet gädda på 6,6 kg. En stund senare så får jag en på 4,8 och på 2 timmars fiske har vi redan hunnit få 10 gäddor!

Idag fick Trobäck även slå nytt rekord, tillslut lyckades han landa en fin fisk på 5,8 kg, som innebar att han gick från 4,2 kg till 5,8 kg i nytt personbästa, grattis!

En riktigt härlig dag, inte minst de första två timmarna, galet fiske! Riktigt kul! Slutade med 14 landade gäddor och totalt 17 hugg. Jag höjde ju mitt ismetespersonbästa med 1 hg med, viktigt! Och det var ju en trevlig fisk med riktigt härlig kondition!