Sidor

tisdag 25 januari 2011

Årbästa och personbästa på ismete

05.00 ringde väckarklockan på måndagsmorgon, som en pigg mört hoppade jag upp ur sängen! Jag och Johannes var inte riktigt nöjda med lördagens tur, utan vi gav oss ut igen. Det hela började lite bättre, utan strul.

Alla spön var ute vid 08.30 och en halvtimme senare kom första hugget, jag kunde landa en gädda på ca 2 kg. En stund senare är det fällning på Johannes spö, mothugget ser tungt ut, men strax efter så släpper fisken, antagligen en finare fisk på över 5 kg. Jag fick en liten gädda till i samma hål. och vi hade hittills bara fått fisk nära vassen. När vi sitter och resonerar om vi ska flytta spön så fäller det såklart på spöna i utkanten och flytten blev inte aktuell.

Vid tolvtiden blir det fäll på mitt spö igen, samma som jag fått två fiskar på innan och spöt intill det Johannes tappade en större fisk. När jag kommer fram till mitt spö så drar den lite lina sakta, jag tar av klämmorna och då börjar den rusa snabbt, jag gör ett bestämt mothugg och känner direkt att detta är lite större än vanligt! Hade slirbromsen satt hårt, men gäddan gör fyra rusningar. Så spännande att drilla en sådan fisk! Man vet bara att den är lite större än vanligt, men hur stor är den!?

Upp kommer till slut mitt nya årsbästa och personbästa på ismete! Gäddan vägde 6,54 kg och var 97 cm, tyvärr ingen 100-klubbare! Dock verkade det vara en hanfisk! Det vi tror var mjölke kom på avkrokningsmattan och lite överallt. Det var vitt klet. Kul! Alla min fiskar kom ur samma hål, det enda hålet jag inte mäskade med krossad död mört.  Johannes tog sex fiskar, och jag tre, en trevligt dag, med bra fiske, för mig i alla fall!


6 kommentarer:

  1. Grattis till nytt PB! :) Och vilken kanonfin madam... Har själv börjat med imetet först nu i vinter och kände med stor sannolikhet samma känsla när jag igår landande min fösta ismete-gädda... (Ingen storlek att tala om, men den första är alltid den första) Keep updating!

    SvaraRadera
  2. Tack Jonas! Faktum är att det antagligen var en fin hanfisk! Kom mjölke ur honom, vitt klet (glömde skriva det, får nog lägga till det). Började också med ismete nu i vinter, mitt första pass gjordes 30 nov, och då fick jag mitt förra pb. 3,5 kg. Kör hårt!

    SvaraRadera
  3. Christian Sturesson25 januari 2011 kl. 15:52

    En redi gris!

    SvaraRadera
  4. Gött Albin fin gädda Grattis!!

    SvaraRadera
  5. Tackar! Skönt att äntligen få en med lite storlek på ismetet!

    SvaraRadera
  6. Grattis till en fin ismete gädda!
    Hoppas du får mer nu när du är varm i kläderna...


    Mvh Martin Team Diablo

    SvaraRadera